30.6.11

Realitat Virtual al Lloro de Frares

-Cordada: Marc, Jordi i Manel
-Ressenya: Nosaltres portavem el llibre de la cara nord, però per internet s'en poden trobar, per exemple
  http://escalatroncs.files.wordpress.com/2009/06/realitatvirtual.jpg
-Aproximació: aparcar a can Massana i agafar el camí direcció frares ( GR-172), i després de passar la Cadireta d'agulles agafem un camí a la dreta. Al cap d'un moment tornem a girar ( ara a l'esquerra) en direcció al coll del porc. Sempre tindrem com a guia el bisbe de frares.Just passat aquest trobarem el lloro i el sostre de l'asiàtica  que ens serveix com a referència. just a la dreta hi han dues canals i la nostre és la de la dreta.al peu d'aquesta trobem la R-0. (45min-1h)
-Material: La via està equipada. portar estreps i 25 cintes si volem xapar-ho tot als llargs de dalt i algun friend mitjà-petit per als diedres de baix (nosaltres només vam fer servir l'alen vermell, però us ho podeu estalviar).
-Via: La via té dues parts ben diferenciades. 4 primers llargs en lliure i de xemeneies (IV+, V+, V+,V+), i els altres que es pot anar forçant si es vol ( o es pot).Els 2 últims llargs són d'artifo menys algun pas aillat.l'últim supera el sostre que forma la part inferior del bec del lloro i l'anterior és una placa desplomada amb bon "ambientillo". En general la part de dalt és força aéria i es contraposa del tot dels primers llargs encaixonats.
La via està totalment equipada amb espits i parabolts i  no és gens exposada (potser en algun pas del tercer llarg).La roca és prou bona, s'ha de vigilar de no llençar pedres a la part de les xemeneies i arribant a la cinquena reunió també es pot fer caure algun regalet al companys de baix. El grau deu ser V/V+ /Ae.Tot i anar a fer-la el 28 de juny amb un sol de justícia, la via està a la cara nord, i entre que els primers llargs són encaixonats i la part de dalt ventada i cap a nord, no vam patir gens per la calor.
-Descens: Un rappel per la cara oest ens deixa en un coll on agafem les marques blaves que ens porten direcció al coll d'agulles, i d'aqui al cami d'anada i fins a can massana (45 min-1 h. ). També es pot baixar per el refugi d'Agulles.